ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

İlk Nesil Yapay Pankreas ve İleri Teknolojiler Sempozyumu


Günümüzde Tip 1 diyabetin  “iyileştirilmesi” için hücre tedavisi gibi seçenekler beklenirken, teknoloji ile diyabet yükünün azaltılması ve sonunda bir tür elektronik beta  hücresi olarak işlev görebilecek sistemlerin kullanılması daha  gerçekçi bir yol olarak görünmektedir. İlk nesil yapay pankreas sistemlerinden olan Medtronik 670G  Amerika ve Avrupa’da kullanılmaya başlanmış ve ilk sonuçlar hedef aralıkta geçen zamanının artırılması, HbA1c’nin ve hipoglisemi sıklığının düşürülmesinde etkili  olduğunu göstermiştir. Bu sistemlerin  otomatik düzeltme seçeneği  de olan daha  gelişmiş modellerinin 2020’nin ilk yarısında ülkemizde de kullanıma girmesi beklenmektedir.

Koç Üniversitesi Pediatrik Diyabet Günleri kapsamında 15-16  Kasım 2019  tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen toplantıda, ABD’de  diyabet teknolojileri  alanında uzman Doç. Dr Eda Cengiz ve Uzman Dr.  Halis Kaan  Aktürk’ün de   katkıları  ile  İlk Nesil Yapay  Pankreas Sistemleri ve ötesinde gelişmeler ayrıntıları ve uygulamaya dönük yönleri ile  ele alınacaktır. Toplantıda ayrıca Prof.Dr. Yankı Yazgan Diyabet ve Kronik Stres konulu bir konuşma yapacaktır. Toplantının programı  ekte sunulmuştur.

Tüm diyabet ekibi üyelerinin,  Tip 1 diyabetliler  ve yakınlarının   katılımına açık olan toplantı ücretsizdir.  Katılmak  isteyenlerin lcv@kuh.ku.edu.tr adresine  e-mail göndermesi ya da 0 850 250 8 250/28758  nolu  telefonu arayarak kayıt yaptırması gerekmektedir.

İlginizi diler, saygılar sunarız.

Koç Üniversitesi  Hastanesi

Çocuk Diyabet Ekibi

 

Sempozyum programına ulaşmak için tıklayınız.

24-09-2019