ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Diyabetliler 14 Kasımda Gezide Buluştu


Derneğimiz Üyesi Doç. Dr. Ergun Çetinkayanın katkıları ile Ankara Endomer Pediatrik Endokrinoloji Merkezi dünya diyabet gününü kutlamak amacıyla 14 Kasım 2008 tarihinde, diyabetli ve insülin pompası kullanan çocuklar ile Ankara’nın Beypazarı ilçesine bir kutlama gezisi düzenledi.

 

 

Geziye katılan  diyabetli çocuklar ve aileleri  Beypazarı Belediyesinin sağlamış olduğu rehber eşliğinde ilk olarak Hıdırlık Tepesi ne çıkılması ile başlamış  ardından ilçe merkezine inilmesi ve oradaki gümüş ve halı atölyeleri gezilmesi. ile devam etmiştir. Ardından yemekte yöresel yemekler doktor, hemşire ve diyetisyenimiz kontrolünde misafirlerimize ikram edilmiştir. Yemek sırasında merkez yetkilimiz Doç. Dr. Ergun Çetinkaya, bir kutlama konuşması yapmış ve tüm çocuklarımızın anneleri için özel olarak hazırlanmış, el yapımı hatıra kolyelerini çocuklarımıza armağan etmiştir.

Keyifli sohbetler ile tamamlanan kutlama yemeğinin ardından bir Beypazarı Evi Müzesi gezilmiş, yıllar öncesine ait gelenek, görenekler ve aile hayatı hakkında rehber tarafından çocuklarımıza bilgiler verilmiştir.

Gezilen müzenin ardından geçirilen serbest zaman ile çocuklar aileleri için yöresel özellikler taşıyan çeşitli hediyeler alma amaçlı gönüllerine göre serbest zaman geçirmişler ve hemen ardından Beypazarı Maden Suyu Fabrikası ziyaret edilerek gezi tamamlanmıştır.
 
 
17-02-2015