ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK DİYABET EKİBİ ART ARDA KAMP ETKİNLİKLERİ DÜZENLEDİ


Düzce Üniversitesi çocuk diyabet ekibinin 2022 yılındaki kampları 24-25 Haziran’da Düzce Pelemir Otel’deki gençlik kampı ile başladı. Ekibin davet ettiği 15-22 yaş arasındaki 25 genç kampta geçirdikleri 36 saati geçmeyen sürede bir kampın yaşatabileceği tüm güzellikleri yaşadı. Bu gençler ekip tarafından gençlik aktivisti olarak yaptıklarının ödüllendirilmesi amacıyla davet edilmişti.

Gençlik kampının hemen ardından 25-26 Haziran tarihlerinde aile kampı başladı. Bu kampa da yeni ve küçük yaşta diyabet olan çocuklarla aileleri davet edildi. Onbeş diyabetli çocuğun ailesi, toplam 40 katılımcı pratik ve teorik karbonhidrat sayımı eğitimi, motivasyonel sohbetler, insülin ayarlamalarından sonra akşam eğlencesinde illüzyon gösterisi, müzikli ve danslı eğlencede stres attı. Sabah birlikte kahvaltı sohbetinden sonra tüm grubun katıldığı sabah sporunda yine kamplardan yetişen spor fakültesi öğrencisi gencimiz liderliğinde yapılan spor sırasında ebeveynler ve çocuklara sağlıklı yaşam için sürekli spor telkinleri yapıldı ve sporda diyabet yönetimiyle ilgili küçük pratik öneriler iletildi.

Üçüncü kamp grubumuz 3-6 Temmuz tarihlerinde Genç Kızılay’ın Heybeliada tesislerinde ağırlanan 9-19 yaşlarındaki 67 diyabetli kızımızdı. Kızılayın her biri farklı alanda uzman gönüllü liderleri bir yandan bedensel, zihinsel ve ruhsal yönden gelişimlerini hızlandıran yoğun eğitimlerini yaparken, diyabet ekibimiz de tüm boşlukları davranışsal diyabet yönetimi eğitimi ile doldurdu.

Dördüncü grubumuz 6-8 Temmuz tarihlerinde aynı yerde aynı koşullarda ağırlanan 39 erkek çocuğumuzdu.

Heybeliada kampları ekibimizin sayısız haftalarda sayısız işbirlikleri ile düzenlendi. Batı Karadeniz’de çok geniş bir coğrafyada yerleşik çocuklarımızın kamp yerine ulaşımı en az dört vasıtayla gerçekleşti. Kartal’dan Heybeliada’ya vapurla geçilmesi ve daha sonra Kızılay ekipleri tarafından 20 şer kişilik gruplarla kamp yerine ulaşım, unutulmaz anılar bıraktı. Ama öncesinde, Bolu ve Düzce’den hareket ederek Sakarya’dan da yolcularını alan üç otobüsün uyum ve desteği mükemmeldi. Bu araçlar Düzce Üniversitesi, Bolu Belediyesi ve Düzce Valiliği ve Belediyesi tarafından sağlanmıştı. Otobüs kalkış noktalarına kadar ulaşımda ekibimizin motivasyonuyla ailelerin sosyal medya üzerinden kurdukları dayanışma da önemliydi.

Bu kadar farklı içeriklerde kampların katılımcılarda ve ekibimizde bıraktığı duyguları ve deneyimleri aktarmak kolay değil. Ama tahmin edilebilir…

Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu

 

Diyabet bakım ve takibinin iyileştirilmesini amaçlanan 5. Diyabet Tedavisi Teknoloji Okulu, 13-15 Aralık 2018 tarihinde Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen katılımcılar ve değerli hocaların katkıları ile yapıldı. Yoğun ilgi gösterilen bu organizasyon, katılımcılara belgelerinin dağıtılması ile sona erdi.
 

           
           
           
18-07-2022