ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Koç Üniversitesi Hastanesi Pediatrik Diyabet Günleri 2020 Tip 1 Diyabet ve Çölyak Hastalığı Sempozyumu Yapıldı


Koç Üniversitesi Hastanesi Pediatrik Diyabet Günleri kapsamında, 19 Aralık 2020 tarihinde, çeşitli merkezlerden çocuk endokrinolojisi, çocuk gastroenterolojisi ve patoloji uzmanları, beslenme ve diyetetik bölümü öğretim üyeleri, diyetisyenler, psikologlar, çocuk diyabet hemşireleri ve çocuğu Tip 1 diyabet ve çölyak hastalığı olan ailelerden oluşan 200 kadar kişinin katıldığı bir sempozyum yapılmıştır.

Toplantının amacı, Tip 1 diyabet, çölyak hastalığı ve gluten ilişkisini ele almak, Çocuk Endokrinolojisi, Çocuk Gastroenterolojisi uzmanları, patologlar, diyetisyenler ve çocukları Tip 1 diyabet ve çölyak olan ailelerin beraberce düşünmelerini sağlamak, temel konularda görüş birliği oluşturulması yolunda bir adım atmak olarak belirlenmiş ve çeşitli merkezlerin verileri ile yakın zamanda yapılan anketler yardımıyla belirlenen sorulara cevap aranmıştır. Toplantı programına https://www.arkadasimdiyabet.com/wp-content/uploads/online-tip-1-Diyabet-kursu.pdf linkinden ulaşılabilmektedir.

Toplantı sonunda, konuşmacıların tümünün görüş birliği ile Tip 1 diyabetli çocuklarda çölyak tanı ve tedavi süreci konusunda uluslararası kuruluşların ve çeşitli ülkelerden (Slovenya, İsveç ve Avustralya) çocuk endokrin merkezlerinin uygulamaları da dikkate alınarak bir sonuç bildirgesi hazırlanmıştır. Bu bildirgeye ulaşmak için tıklayınız.

Ayrıca toplantıdaki sunumlara https://www.arkadasimdiyabet.com/beslenme-ve-egzersiz/egitim-sunumlari/tip-1-diyabet-ve-coylak-sempozyumu/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Katkıda bulunanlara çok teşekkür ederiz.

Koç Üniversitesi Hastanesi
Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Ekibi

28-12-2020