ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Okulda Diyabet Programı 10. Yıl Teşekkür Videosu Yayınlandı


Okulda Diyabet Programı 10. Yıl Teşekkür Videosu Yayınlandı

Diyabetli çocukların okulda yaşadığı sorunları çözebilmek için Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği tarafından, Milli Eğitim   ve Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yapılarak Kasım 2010’da Okulda Diyabet Programı başlatılmıştır. Bu programın amaçları, diyabetli çocukların okuldaki bakımlarını güçlendirmek ve öğretmen ve öğrencilere çocuklarda diyabet bulgularını öğreterek erken tanı konmasına yardımcı olmaktır. Bu program kapsamında 10 yılda birçok aktivite yapılmış ve diyabetli çocukların okulda bakımı konusunda ülke düzeyinde iyileşmeler sağlanmıştır.  

Okulda Diyabet Programı’nın 10. Yılında ülkemizde önemli bir adım atılarak, ülkemizdeki diyabetli çocukların okullarda Dünya standartlarında ve yukarıda sayılan ilkeler çerçevesinde bakımı için bir yönerge hazırlanmış ve bu yönerge 14 Ekim 2020 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi’nde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir (https://www.arkadasimdiyabet.com/wp-content/uploads/4_5782887848738817844.pdf). Ayrıca Okulda Diyabet Pogramının etkilerini değerlendiren araştırma Pediatric Diabetes dergisinde yayınlanmıştır (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33205857/).

Son olarak ise, Okulda Diyabet Programı’nın 10. Yılında başta öğretmenler ve okul hemşireleri olmak üzere diyabetli çocuklar için emek verenlere teşekkür videosu hazırlanmıştır Bu videonun bütün okullara ulaşması ve ayrıca kamu spotu olarak televizyonlarda yayınlanması planlanmaktadır.

Okulda Diyabet Programı 10. Yıl Teşekkür Videosu için tıklayınız.

 

30-11-2020