ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Okulda Diyabet Programı İl Sağlık Personeli Eğitimlerinin İlki İstanbul’da Yapıldı


Okulda Diyabet Programı kapsamında,  hemşire olmayan okullarda toplum sağlığı hemşirelerin katkısını sağlamak üzere düzenlenen ve 6 Kasım 2019 tarihinde İstanbul’da yapılan eğitim programına Adapazarı, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Düzce, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova, İstanbul’dan 101 sağlık personelinin katıldı.

Toplantının açılışında, Okulda Diyabet Programı koordinatörü ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Şükrü Hatun,  İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Abdullah Emre Güner,  Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri ve Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Aslıhan Külekçi Uğur ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Dairesi Başkanı Doç. Dr. Nazan Yardım konuşarak, Okulda Diyabet Programı’nın amaçlarından ve şimdiye kadar yapılanlardan söz ettiler. Prof.Dr.Şükrü Hatun, Okulda Diyabet Programı’nın gerçek bir toplum sağlığı projesi olduğunu ve bu toplantı ile programın toplum sağlığı hemşireleri ile buluşmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Toplantının ilk bölümünde ekteki programda görüleceği  üzere, çocuklarda diyabet ve okulda diyabet bakımının çeşitli yönleri üzerinde duruldu, ikinci bölümünde ise çocuklarda obezite ve okulda beslenme konusu işlendi. Toplantı Okulda Diyabet Bakımı ve Ruhsal Destek konuşması ile sona erdi.

Katılanların ilgi ve katkıları hepimizi etkiledi ve doğru yolda olduğumuzu hissettirdi. Bundan sonraki aylarda hemşire olmayan okullarda diyabetli çocuklara toplum sağlığı hemşirelerinin destek olmasını planlıyoruz. Toplantıyı düzenleyen Sağlık Bakanlığı yetkililerine ve emek veren herkese çok teşekkürler.

Programa ulaşmak için tıklayınız.

           
       
08-11-2019