ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

ESPE 2008 Yaklaşırken


20-23 Eylül 2008’de Türkiye’de gerçekleştirilecek olan Avrupa Çocuk Endokrinoloji Kongresi (ESPE 2008) yaklaşıyor. ESPE 2008 Başkanı ve ESPE Konsey Üyesi Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz kongre ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

20-23 Eylül 2008’de Türkiye’de gerçekleştirilecek olan Avrupa Çocuk Endokrinoloji Kongresi (ESPE 2008) yaklaşıyor. Ekonomik ve bilimsel açıdan Türkiye’ye getireceği büyük katkıların yanısıra kongre Türkiye’deki Çocuk Endokrinolojisi camiası açısından da büyük önem taşıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan ESPE 2008 Başkanı ve ESPE Konsey Üyesi Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz 20-23 Eylül 2008’de İstanbul’da yapılacak olan ESPE kongresne 2000'den fazla katılımcı beklendiğini söyledi. ESPE tarihinin en büyük katılımının 2007 Helsinki'de gerçekleştiğini belirten Büyükgebiz, “ Bu kongreye 2200 kayıtlı kişi katılmıştı, İstanbul’da yapılacak kongremize ise OrtaDoğu ve Eski Sovyet ülkelerinin de katılımı ile daha büyük bir rakama ulaşmayı beklemekteyiz” dedi. Büyükgebiz ayrıca Türk meslektaşlarının katılım için diledikleri firmalarla görüşmeleri gerektiğini, havuz sistemi olmayacağını ve firmaların bu konuda bilgilendirildiğini belirtti.
 
Abstract özetleri için son günün 10 Mart 2008 olduğunu hatırlatan Büyükgebiz, bu tarihe dikkat edilmesi gerektiğini ve Türkiye’den abstract sayısının fazla olmasının çok önemli olduğunu vurguladı.
 
 
 
 

 

Büyükgebiz kongre ile ilgili diğer ayrıntılar hakkında ise şunları söyledi; 

“ESPE 2008'de daha önce olmayan bazı yenilikler mevcut. Biliyorsunuz ESPE nin 47 yıllık tarihinde ilk defa Türkiyede düzenleniyor, bu açıdan ve Türk Pediatrik Endokrinolojisinin tanıtımı açısından çok önemli.

1. İlk defa Uzakdoğudan (Hindistan ve Çin) konuşmacılarında katılımı ile ESPE 2008 Workshop (İstanbul Symposium) düzenlenecek ve Dünya çocuklarının ve pediatrik endokrinin sorunları tartışılacak.

2. İlk defa sabah kahvaltılı tartışmalar yapılacak (firma bulunduğu takdirde-bu konuda desteğinize ihtiyaç vardır)

3.Interaktif toplantılara Rotterdam toplantısından sonra tekrar yer verilecek.

4.ESPE 2008Hatıra Ormanı yapılacak. İzmir Menemen'de her katılımcı için bir fidan dikildi (toplam 3000) ve her katılımcıya bir sertifika verilecek.

5.Dr.Filiz Çizmecioğlu başkanlığında ESPE Summer School Sapanca'da toplantıdan 3 gün önce yapılacak, Dr.Çizmecioğlu'na çabaları için çok teşekkür ederiz.Katılmak isteyen arkadaşlarımız ESPE Summer School'a müracaat edebilirler.(ESPE sitesinden)

 
 
17-02-2015