ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Türkiye Pediatrik Endokrinoloji Kursu 2-3 Mart 2018 tarihlerinde Bakü’de gerçekleştirildi.


BAKÜ’DE AZERBAYCAN-TÜRKİYE PEDİATRİK ENDOKRİNOLOJİ KURSU

Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği (ÇEDD) ile Azerbaycan Respublikası Endokrinologiya, Diabetolgiya ve Terapevtik Telimat Assosiasiyası’nın (EDTTA) ortaklaşa düzenlediği Azerbaycan-Türkiye Pediatrik Endokrinoloji Kursu 2-3 Mart 2018 tarihlerinde Bakü’de gerçekleştirildi.

 

Kursa pediatri, iç hastalıkları ve endokrinoloji hekimlerinden oluşan 150 kişilik bir grup katıldı. Dernek Başkanları Sayın Prof. Dr. Feyza Darendeliler ve Prof. Dr. Tamfira Aliyeva’nın açılış konuşmalarının ardından 2 günlük programda Türkiye’nin değişik üniversitelerinden 13 öğretim üyesi pediatrik endokrinolojinin temel konuları (diyabet, büyüme, puberte, tiroid, adrenal, cinsiyet gelişimi ve kemik hastalıkları) üzerine toplam 20 sunum yaptı.

Azerbaycan Sağlık Bakanlığı tarafından kredilendirilen kurs programına Azerbaycanlı dostlarımız büyük ilgi gösterdi. Çok canlı soru-cevap bölümleri ve tartışmalar ile gerçekleşen kurstan fazlasıyla yararlandıklarını ve büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Benzer kursların tekrar yapılmasının Azerbaycan’da çocuk endokrinolojisinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını vurguladılar. Kursa katılan hekimlere katılım sertifikaları verildi.

Azerbaycan Sehhat TV tarafından 2 gün boyunca takip edilen kursun video fragmanlarına aşağıdaki bağlantı adreslerinden ulaşılabilir:

https://www.youtube.com/watch?v=dkPFxqmYkkQ&t=282s

https://www.youtube.com/watch?v=R56yGCjPFZU

https://www.youtube.com/watch?v=3G6Stlpl8GM

20-03-2018