ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Düzce’de 8.Yaz Okulu/Kampı yapıldı.


DÜ Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı ve Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği’nin işbirliği ile 19-23 Haziran 2017 tarihleri arasında Düzce Pelemir Otel’de diyabet kampı yapıldı. 

2010 ve 2011 yıllarında gündüzlü yaz okulu olarak başlayan ve son altı yıldır yatılı kampa dönüşen etkinliğe bu sene katılım çok yüksek oldu. Yedi-24 yaş arası toplam 90 çocuk ve gencin yatılı, bir kısmının ise günlük bazda katıldığı kampta geleneksel karbonhidrat sayımı eğitimi, kan şekeri kontrolleri, sabah sporu, havuzda yüzme, elişi ve disko eğlencesinin yanında bu sene ilk kez programlı kitap okuma saati düzenlendi.  Katılımcılardan 16. sı İstanbul, Ankara dahil başka merkezlerde izlenmekteydi.

Her sene olduğu gibi bu sene de kampımızın dışarıdan ziyaretçileri vardı. Diyabetli maratoncu ve kampların gönüllü motivatörü Gürkan Açıkgöz önce slaytlı interaktif bir söyleşi, ardından açık havada toplu ısınma hareketleri ve sprint egzersizi yaptı.

Yine hafta boyunca hastanemize yeni tanı olarak yatan üç tane diyabetli hastamız iki gün boyunca kampımıza günü birlik katılım olanağı buldular ve diyabeti hızlı kabullenme süreci geçirdikleri gözden kaçmadı.

Kampın dördüncü günü hastaneye ayaktan başvuran poliklinik hastalarına açıktı ve velilere her sene olduğu gibi diyetisyenlerimiz tarafından karbonhidrat sayımı kursu yapıldı.

Daha önceki senelere göre katlanarak artan katılımcı sayısı ve her katılımcının senede bir kampı bile yetersiz bulduğunu ifade etmesi ülkemizde bu konuda ne kadar önemli bir gereksinim olduğunu ortaya koymaktaydı. Güzel olansa artan sayıya rağmen kampın son derece {gallery}duzceyaz:::0:0{/gallery}

30-06-2017