ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

55. Avrupa Çocuk Endokrinolojisi Kongresi'ne Katıldık


 

Fransa-Paris'te 10-12 Eylül 2016'da gerçekleştirilen 55. Avrupa Çocuk Endokrinolojisi Kongresi'nde (55th Annual European Society for Pediatric Endocrinology Meeting) derneğimiz üyelerinin önemli katkıları olmuştur.

Kongrenin "Uzmanına Danışalım" kısmında, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Serap Turan ve Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Uzm. Dr. Saygın Abalı tarafından gerçekleştirilen "Yenidoğan Döneminde Hipokalsemi" konulu iki oturum büyük ilgi görmüştür. 

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı öğretim üyesi ve Dernek başkanımız Prof. Dr. Feyza Darendeliler "Çocuk ve Adölesan Jinekolojisi Çalışma Grubu" ile "Çocuk Endokrinolojisi'nde Sendromların Tedavisi" oturumlarında başkan olarak görev yapmıştır.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Şıklar diyabet alanında, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı'ndan Uzm. Dr. İhsan Turan ve öğretim görevlisi Dr. Leman Damla Kotan ise ergenlik dönemi hastalıkları konularındaki çalışmalarını sözel bildiri olarak sunmuşlardır.

Marmara Üniversitesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Abdullah Bereket ve Prof. Dr. Serap Turan ise poster bildirisi moderatörlüğü yapmışlardır.

Camiamızı gururlandıran sayın üyelerimizi kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

ÇEDD Yönetim Kurulu

 

16-09-2016