ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Düzce’de Diyabet Haftası Etkinlikleri


Düzce’de bu sene yapılan etkinlikleri Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu’ndan dinledik.

 

 

2014 yılı diyabet haftası için Düzce Üniversitesi Çocuk Endokrinolojisi diyabet ekibi ve Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği yönetim kurulu olarak bir araya geldik. Hastane ekibi olarak etkinliklerin planlamasını dernekteki ailelerimize devrettik. Onlar da ilk olarak diyabetli gençlere fikir sordular. Gençlerden yürüyüş ve müzikli gece eğlencesi talebi geldi.

Aileler her yaşı kapsayacak bir de ikramlı gündüz eğlencesi istediler. Bir aylık bir çalışma sonucunda önce 14 Kasım Cuma günü öğleden sonra görsel ve içerik olarak ses getiren bir yürüyüş ve bitiminde şehir meydanında şeker taraması yapıldı. Yürüyüşe bazı diyabetli gençlerimizin okul arkadaşları da destek verdi.

Pankartlar, dövizler ve dernek logolu şemsiyelerle 200 civarında katılımla trafik geçici olarak kesilerek yürüyüş gerçekleşti. Aynı gün akşam saatlerinde Saydam Düğün Salonu’nda 12 yaş üzeri gençler derneğin ikramları ve kendi müzik sistemleriyle eğlendiler.

15 Kasım günü ise diyabetli anneleri elleriyle hazırladıkları yemekleri Üniversite Orta Cafe-Restoranda uzaktan gelen veya yeni diyabetli ailelere ikram ettiler. Diyabetli sanatçılar canlı müzik yaptı ve davul-zurna eşliğinde halaylar çekildi. Hastane ekibi olarak da uzakta oldukları için gelemeyen hastalarımıza karşı görevimizi yapmak amacıyla bir mektup hazırladık ve posta adreslerine gönderdik.

20-02-2015