ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Hülya Günöz hocamızın Emeklilik Töreni


Prof. Dr. Hülya Günöz hocamızın Emeklilik Töreni

 

 

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve derneğimiin emektar üyesi Prof. Dr. Hülya Günöz Hocamızın emeklilik töreni 9 Ekim 2012 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında yapıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı törenin açılış konuşmalarını Prof. Dr. Olcay Neyzi, Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Prof. Dr. Nurçin Saka ve Prof. Dr. Firdevs Baş yaptılar. Prof. Dr. Gönül Öcal  toplantıda "Ergenlik Erkene mi Kayıyor?" konulu bir konuşma yaptı. Çok sayıda Derneğimiz üyesinin katıldığı törende Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Peyami Cinaz derneğimiz adına Çocuk Endokrin camiasına yaptıkları katkılar nedeniyle Hülya Günöz hocamıza bir plaket takdim ettiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prof. Dr. Hülya Günöz Kimdir?
1945 yılında Aydın’da doğdu. 1962 yılında Balıkesir Muharrem Hasbi Koray Lisesi’den mezun oldu, aynı yıl girdiği İstanbul Tıp Fakültesi’nden 1968 yılında mezun olarak  Fakültenin  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları  Kürsüsünde  uzmanlık eğitimine başladı. 1973 yılında Uzm. Dr  olarak kürsünün yeni kurulan Büyüme-Gelişme ve Pediatrik Endokrinoloji  seksiyonunda başasistan olarak görev aldı. 1978 yılında Doçent, 1984 yılında Çocuk Endokrin ve Metabolizma  Hastalıkları Uzmanı, 1988 yılında Profesör oldu. 1988 – 2007 yılları arasında Büyüme-Gelişme ve Pediatrik Endokrinoloji  Bilim Dalı başkanlığı görevini yürüttü. İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı,  Büyüme-Gelişme ve Pediatrik Endokrinoloji  Bilim Dalı öğretim üyeliğine Ekim 2011’e kadar devam etti.  Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği’nin kurucu üyesi olan  Dr. Günöz 1996 yılından bu yana derneğin başkanlığını yürütmektedir.
Dr. Günöz, European Society for Pediatric Endocrinology (ESPE), The Endocrin Society (ENDO), International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes (ISPAD), Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği, Pediatrik Endokrinoloji ve Oksoloji Derneği (Kurucu Üyesi), Türkiye Milli Pediatri Derneği, Türk Pediatri Kurumu  üyesidir.

19-02-2015