ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

KEÇİÖREN DDG ETKİNLİĞİ


DİYABETLİ ÇOCUKLARIMIZIN AİLELERİ VE ÖĞRETMENLERİ İLE BULUŞTUK!

“14 Kasım Diyabet ve Obezite Haftası” nedeni ile Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Kliniği 17.11.2011 tarihinde “Diyabetli Çocuklarımızın Öğretmenleri ile Buluşuyoruz’’ adlı bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya diyabetli çocuklar, anne-babaları ve öğretmenleri katıldı . Hastalar, aileleri ve öğretmenlerimiz ile öğle yemeğimizi yedikten sonra başlayan toplantının açılış konuşmasını başhekimimiz sayın Prof. Dr. M.İ.Safa Kapıcıoğlu yaptı.

Çocuk Endokrinolojisi Klinik Şefi Doç. Dr. Nesibe ANDIRAN, Türkiye’de çocuklarda diyabet ve obezitenin çok önemli birer sorun haline geldiğini ancak bununla ilgili farkındalık seviyesinin arttırılması gerektiğine dikkat çekti. Sayın ANDIRAN, çocukların vakitlerinin çoğunu okullarda geçirdiklerini, öğretmenlerin çocuklarda sağlıklı beslenme ve hareketli bir yaşamın benimsetilmesi ve diyabette erken tanı konulması açısından çok önemli rol oynayacaklarını belirtti. Tip 1 diyabetli hastalarımızın okullarda kendilerini güvende ve mutlu hissetmeleri, okul başarılarının arttırılması için öğretmenlerin bu hastaların izlemine dahil olmaları gerektiğini ifade etti. DİABTÜRK (Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı) ve Okulda Diyabet Programı hakkında kısa bilgi verdi.

Uzm. Dr. A.Derya BULUŞ ve Dr. Aydın ÇELİK “Okulda Diyabet Programı, Tip 1 Diyabet tanı, tedavi ve izlemi, okullarda yapılanlar ve yapılabilecekler” hakkında sunum yaptılar.

Toplantının son kısmında ebeveynlerin, hasta ve öğretmenlerin pratikte yaşadıkları sorunlar, katkı ve önerileri alındı. Aileler ve öğretmenler toplantı ile ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler. Yalnız olmadıklarını bir kez daha hisseden hasta ve aileleri ve diyabeti, diyabetli çocuğun tanı ve izlemindeki kendi rollerini daha iyi anlayan öğretmenler ile ilk fırsatta ve tekrar buluşmak üzere toplantı sona erdi. 

 

19-02-2015