ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

ARKADAŞIM DİYABET AİLE KAMPI-2022


“Arkadaşım Diyabet Kampları”, diyabetli çocukların eğitim ve sağlıklarını iyileştirmek amacıyla 1997’den beri İznik’te, 2011’den beri Diyarbakır’da (2016’dan beri ortak olarak İznik’te) düzenlenmektedir. Bu kamplara çocuklarını gönderen birçok aile, kendileri için de kamp düzenlenmesini, çocuklarının aldığı kapsamlı eğitimi kendilerinin de almak istediklerini, ayrıca kendilerinin de diyabetli çocuğu olan başka aileler ile tanışmaya ve paylaşımlara ihtiyaçları olduğunu ifade ediyorlardı.

Yıllar içinde hep dile getirilen bu isteğe cevap vermek, “Kapsamlı Çocuk Diyabet Programı” adını verdiğimiz çalışmalarımızdaki “değer yaratma zincirini” tamamlamak amacıyla   2018’de  Uludağ’da “Arkadaşım Diyabet Aile Kampı” düzenlemeye başladık.  Arkadaşım Diyabet Aile Kampı’nın ilki ve ikincisi  katılanları ve  kamp ekibini çok etkileyen bir atmosferde gerçekleşti.

Arkadaşım Diyabet Aile Kampı’na  diyabetli çocukların yanı sıra anne ve babalar ile diyabetli olmayan kardeşleri de katılabilmektedir.

“Arkadaşım Diyabet Aile Kampı”nı, uzun yıllardır ülkemizde çocuk kampları düzenleyen ve bu konuda haklı bir üne sahip olan "GELECEĞİN YILDIZLARI" ekibi ile işbirliği ile düzenlemekten ayrıca büyük memnuniyet duyuyoruz. 

Pandemi döneminde ara verdiğimiz “Arkadaşım Diyabet Aile Kampı”nı, bu yıl 19-21 Ağustos 2022 tarihlerinde Uludağ’da düzenliyoruz. “ARKADAŞIM DİYABET AİLE KAMPI 2022" ile ilgili bilgi edinmek ve kayıt olmak için https://www.geleceginyildizlari.com/programlar/diyabet-aile-kampi/  linkine tıklanması gerekmektedir.

Kamp afişini aşağıda bulabilirsiniz, bilimsel program için tıklayınız.

Emek veren herkese teşekkürler.


Prof. Dr. Şükrü Hatun 
Diyabetli Çocuklar Vakfı Başkanı

14-06-2022