ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Arkadaşım Diyabet Online Kamp 2021


 

Arkadaşım Diyabet Online Kamp 2021

 

29 Ağustos- 4 Eylül 2021

ÖĞREN/ PAYLAŞ/GÜLÜMSE

“Arkadaşım Diyabet Kampları”, diyabetli çocukların eğitim ve sağlıklarını iyileştirmek amacıyla 1997’den beri İznik'te, 2011’den beri Diyarbakır’da (2016’dan beri ortak olarak İznik’te) yapılmaktadır; 2018 yılından itibaren ise Geleceğin Yıldızları ekibi ile Uludağ’da “Arkadaşım Diyabet Aile Kampı” düzenlenmektedir.

Kampların amacı, çocukların ve ailelerin diyabetle arkadaş olmalarını, yeni bir “normal” yaratarak umutla yaşamlarına devam etmelerini, en güncel bilgileri edinmelerini sağlamak ve bunun için çok yönlü imkanlar yaratmaktır. Diyabetle arkadaş olmak, diyabetle yaşamın ilk adımıdır. Bir kez diyabet olunca artık geçmişi geride bırakıp, geleceğe bakmak; diyabetle barışık bir yaşam sürmek en iyisidir.

Geçtiğimiz yıldan beri, COVID pandemisi nedeniyle kamplarımızı fiziksel ortamlarda yapamıyoruz. Gerçek kampların yerini tutmayacağını bilsek de kampımızı online düzenleyerek Arkadaşım Diyabet Kamp’larının mesajlarını daha çok kişiye ulaştırmaya çalışıyoruz. Geçen yılki Online Kamp’ın başarısından güç alarak (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8186325/pdf/JCRPE-13-245.pdf), bu yıl da 29 Ağustos- 4 Eylül 2021 tarihleri arasında Arkadaşım Diyabet Online Kamp düzenliyoruz ve kamplarımızda yaşadığımız heyecanı sizlerle paylaşmayı umuyoruz.

Bu sene de en güncel bilgi ve tartışmaları içeren, diğer yandan hayatımıza dokunan sorularımıza cevaplar arayan kapsamlı bir program hazırladık. Sizler de göndereceğiniz videolar, resimler, sorular, konuşmalar, paylaşımlar ile her zamanki gibi bizlere katılırsanız çok seviniriz. Bize  onlinekamp2020@gmail.com adresinden yazabilirsiniz ve dosya gönderebilirsiniz.

Kamp programına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaydolmak için https://www.arkadasimdiyabet.com/  sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Online kampla ilgili gelişmeleri ve bilgileri https://www.instagram.com/arkadasimdiyabetonlinekamp/?igshid=gve7tojrnqw6

hesabından izleyebilirsiniz.

 

Diyabetli Çocuklar Vakfı

Koç Üniversitesi  Çocuk Diyabet Ekibi

 

03-08-2021