ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Düzce 2020 Diyabet Haftası Etkinlikleri


Düzce 2020 diyabet haftası etkinlikleri  

Pandemi bir yandan sosyal yaşamı ve diyabet bakımını  büyük ölçüde değiştirirken diğer yandan diyabetli çocuklar ve ailelerinin desteğe gereksinimlerini arttırmaktadır. Biz de bunu göz önüne alarak koşulları zorladık ve pandemi yönünden sağlık riski yaratmadan gelenekselleşmiş “Gezici Diyabet Etkinliğimizi” gerçekleştirdik.

Pandemi sürecinde sayısı arttırılarak tüm izlemdeki diyabetli çocuklarımızı kapsayacak hale getirilen Whats App gruplarından duyuru yaparak ulaşım yönünden riske girmeyecek ailelerimizi açık alanlarda en fazla bir saat süren ayakta ve ikramsız söyleşilere davet ettik. Toplantı yeri olarak seçilen kamusal alanlar kalabalıklardan da uzaktı. Görüşme sırasında maske-mesafe ve hijyen kuralları özel olarak denetlendi.

Düzce, Bolu, Karabük, Zonguldak, Ereğli, Sakarya ve Kastamonu olmak üzere yedi bölgede gerçekleşen buluşmalara yaklaşık 150 kişi katıldı. Katılan çocuklara birer mektup iletildi. Pandemi dönemindeki izlem politikamızdan en verimli nasıl yararlanılacağı tekrar anlatıldı, sorular yanıtlandı.

Gezici etkinliğe ek olarak Tıp Öğrencileri Birliği’nin girişimiyle diyabet ve diyabet haftasını anlatan bir zoom toplantısı gerçekleştirildi    

 

23-11-2020