ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

"Online Sürekli Glukoz İzleminin Etkin Kullanımı” Kursu 27-28 Haziran 2020’de Yapıldı


Koç Üniversitesi Hastanesi Diyabet Teknolojileri Eğitim Merkezi tarafından Abbott desteği ile düzenlediğimiz “Online Sürekli Glukoz İzleminin Etkin Kullanımı” kursu Kursu 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde Koç Üniversitesi Hastanesi-RMK AIMES eğitim merkezinde gerçekleştirildi. Ülkemizin değişik illerinden 120 dolayında katılımcıya yüz yüze olmadan seslenmek kolay değildi ama geri bildirimler bu yöntemin bir çok açıdan avantajlı olduğunu da gösterdi.

Kursun temel hedefleri, diyabet ekibi üyelerinin sürekli glukoz izlem sistemlerini her yönüyle tanımaları, diyabetli bireylerle ailelerine bu sistemleri etkin ve amacına uygun biçimde kullanabilmeleri için yardımcı ve yol gösterici olabilmelerini sağlamaktı. Kursun online olarak gerçekleştirilmesi Coronavirüs pandemisinin devam ettiği bu zor günlerde, katılımcıların evlerinden çıkmadan eğitime katılma imkanı verdi. Kursun ilk gününde Koç Üniversitesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı ve Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı’nda görevli hekimler, diyabet eğitim hemşireleri, ekip diyetisyeni ve psikoloğu tarafından teorik sunumlar paylaşıldı, ikinci gün ise vaka çalışmaları interaktif bir şekilde gerçekleştirildi.

Başta ekip arkadaşlarımız olmak üzere Koç AIMES ekibine, Abbott yetkililerine , katılan herkese çok teşekkürler. Bundan sonraki adımımız Tip 1 diyabetliler ve aileler için benzer bir kurs düzenlemek olacaktır.

Sunumlara ulaşmak için http://www.arkadasimdiyabet.com/yeni-teknolojiler/yapay-pankreans-sunumlar linkine tıklayınız.

 

           
29-06-2020