ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Büyüme ve Büyüme Bozuklukları ile İlgili Herşey Bu Sitede: Buyusun.org


Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği olarak hasta, hasta yakınları ve toplumun doğru kaynaklardan bilgilendirilmesi konusunun çok önemli olduğuna inanıyor ve farklı projeler ile bu misyonumuzu gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Prof. Dr. Feyza Darendeliler, Prof. Dr. Cengiz Kara, Prof. Dr. Zehra Aycan, Doç. Dr. Samim Özen ve Doç. Dr. Erdal Eren’in katkılarıyla hazırlanan buyusun.org sitesinin bilimsel, kullanıcı dostu ve faydalı içeriklere sahip olması amaçlandı.

Endokrinolojik hastalıklardan özellikle büyüme hormonu yetersizliğine bağlı gelişen boy kısalığı, Turner Sendromu, Prader-Willi Sendromu, gebelik yaşına göre küçük doğan çocuklar (SGA) ve kronik böbrek yetmezliği hakkında tanı, tedavi, hastalık seyri ve hastalık yönetimi alt başlıklarında hasta ve hasta yakınları için eğitici içeriklerin yer aldığı buyusun.org internet sitesi yayında!

Hastalıklar hakkındaki bilgilerin yanı sıra çocuğun büyümesini takip etmek için persentil hesaplama fonksiyonu da bulunan sitede kayıt olmak isteyen kullanıcılar çocuklarının zaman içinde boy ve ağırlık bilgilerini girerek sonuçları kaydedebilecek ve hekimleri ile paylaşma imkanına da sahip olacak.

İnternet sitesinin önemli bir başka özelliği de uzman hekimlerin farklı konularda hazırladığı videolara da yer verilmesi.

İnternet sitemizi beğenir ve uygun görüp hastalarınız ile paylaşır iseniz projemiz amacına ulaşma konusunda büyük adımlar atmış olacaktır.

Saygılarımız ile

ÇEDD Yönetim Kurulu

05-06-2020