ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Gülce’nin Resmi Dünya Birincisi


Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği ve Novo-Nordisk Firması'nın katkılarıyla düzenlenen Uluslararası “Diyabeti Değiştirmek ” konulu resim yarışmasında Samsun'dan 10 yaşındaki diyabetli Gülce Sevgen'in resmi birinci oldu.

 

 
4 ile 12 yaş arasındaki diyabetli çocukları kapsayan yarışma için eserler, ilk olarak İstanbul'daki elemelerde jüri önüne çıktı. Burada Gülce'nin resmi Türkiye birincisi seçildi. Daha sonra uluslararası anlamda Türkiye'yi temsil etmek üzere resim Paris'e gönderildi. Gülce'nin, yaptığı resim Paris'te gerçekleştirilen finallerde dünya birinciliği kazanarak diyabetle savaşın kahramanı oldu.
 
Gülce Sevgen dünya birinciliği kazanan tablosunu şöyle ifade ediyor: Yaptığım resimde dünyanın enerji kaynağı güneş ve diyabetikli çocukların enerji kaynağı insülinler var. Bundan dolayı oradaki güneşin ışıklarını ensülinlere benzettim. Diyabetli çocukları da oraya koyarak bu ışıktan istifade etmelerini sağladım. Diyabetli çocukların bir ellerinde ensülinleri bir ellerinde de meyve uçurtmaları vardı. Sonra bir de kayalıklarda yalnız başına oturan bir çocuk vardı. O çocukta diyabetliydi ama diyabetini kontrol edemiyordu. Kafasında böyle hep şekerler, kolalar, cipsler falan dönüyordu. Diğer çocuklar da yalnız kalan ve diyabetini kontrol edemeyen çocuğu yanlarına çağırıyorlardı. 

Gülce Sevgen ödülünü İstanbul’da düzenlenen ve Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği Başkanı Prof. Hülya Günöz, Ünlü Ressam Bedri Baykam, Novo Nordisk'in Türkiye Direktörü Mads Bo Larsen’in katıldığı törende aldı. Törene ailesiyle birlikte katılan Sevgen firmanın davetlisi olarak Paris'e giderek Disneyland'ı gezecek. 


DERECEYE GİRECEĞİMİ BİLİYORDUM 
Kazandığı başarıyla adını tüm Dünya'ya duyuran Gülce duygularını “Annem böyle bir yarışma olduğunu söylediğinde gerçekten çok sevindim. Katılmak için sabırsızlandığımı belirttim. Çünkü arkadaşlarım daha önceden böyle yarışmalara katılmış ve derece almışlardı. Onların bu başarılarını ve yarışmanın sonucunda ödül olarak gezdikleri yerleri anlatmaları, beni üzüyordu. Çünkü ben de böyle bir başarı elde etmek istiyordum. Annem de bana böyle bir yarışmayı söyleyince katılmak için büyük istek duydum. Başarımda ailemin ve öğretmenimin çok büyük katkısı oldu hepsine teşekkür ediyorum, onları çok seviyorum” diyerek dile getirdi. 

AİLESİ GÜLCE'YLE GURUR DUYUYOR 
Gülce'nin annesi Yasemin Sevgen ile babası Yaşar Nuri Sevgen ise yaşadıkları duyguyu anlatmalarının mümkün olmadığını belirterek kızlarına sarılıyor. Yasemin Sevgen, “Diyabetli yaşamak kolay değil. Ancak biz bunu başardık. Kızım, yaşama son derece bağlı, hayatın olumlu tarafını görmesini bilen, kıpır kıpır, içi sevgi dolu bir insan. Bunu yaptığı resimlere de son derece güzel aktarıyor. Şimdi bu mutluluğumuz, Gülce’nin başarısıyla daha da arttı” diyerek onunla gerçekten gurur duyduğunu ifade etti. Annesi olarak Gülce’nin çok daha büyük başarılara imza atacağına inandığını dile getiren Yasemin Sevgen, son olarak kızına sarılarak “Canım kızımı çok seviyorum” dedi. Kız babası olarak duygularımı ifade etmekte güçlük çeken baba Yaşar Nuri Sevgen ise, “Tek kelimeyle onunla gurur duyuyorum. İstiyorum ki onun bu başarısı ve hayata olan azmi, tüm emsallerine örnek olsun” şeklinde konuştu.

 
 

 
17-02-2015