ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

İstanbul Tıp Fakültesi 14 Kasım Dünya Diyaber Günü Etkiniliği


14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Bilimdalı, Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği iş birliğiyle etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklerin amacı,  Diyabet farkındalığı yaratmak ve Diyabetli Çocuk ve Aileleriyle dayanışma ortamı oluşturmaktı.  Dünya Diyabet günü olan 14 Kasım 2019 da, 75 kişiden oluşan diyabetli çocuk ve aileleri ve sağlık  ekibinin çoğunluğunu kapsayan bir grupla oynan  2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Türkiye – İzlanda karşılaşmasına  gidildi. Karşılaşma öncesi ve sonrası pankartlar açıldı.  Karşılaşmanın başlamasından hemen önce küçük diyabetlilerimiz Milli Takımla sahaya çıktı ve TRT naklen yayınında da yayınlanan Dernek Başkanımız Prof. Dr. Hülya Günöz hocamızın yazdığı bir anonsla diyabet günün anlamı ifade edildi. Coşkulu ve paylaşımlı bir ortamdı. Sağlık için spor ve her ortamda diyabetle yaşam vurgusu yapıldı.

Aynı gün Bilim Dalı başkanımız Prof. Dr. Feyza Darendeliler ve bir diyabetli çocuğumuz bir televizyon programında diyabetle yaşam hakkında röportaj yaptılar.

23 Kasım  öncelikle bölümümüzden takip edilen diyabetli çocuk ve aileleri ve İstanbul’da farklı hastanelerden de diyabetlilerin katıldığı boğazda bir “Tekne Gezisi” düzenlendi 250 ye yakın katılımcıyla gerçekleştiren etkinlikte Prof. Dr. Firdevs Baş önderliğinde diyabet ekibi hemşire, doktor ve psikologları ve dernek temsilcisi aileler  geziye katılan ailelerle tanıştı, sohbet etti. Diyabetli gençlerimiz müzik yaptı. Dernek tarafından düzenlenen “ Tişörtünü giy,  fotoğrafını çek”  fotoğraf yarışması ödülleri dağıtıldı. Neşeli, eğlenceli bir farkındalık günü yaşandı.

           
           
       
05-12-2019