ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Düzce'de Diyabet Haftası Etkinlikleri


Düzce Üniversitesi Çocuk Endokrinolojisi tarafından diyabet haftası 2019 sekiz güne yayılan 30'a yakın etkinlikle kutlandı. Diyabet merkezimizin Boston’da yapılan SWEET toplantısında Avustralya ile birlikte 2019 yılı “en iyi ilerleyen merkez“ ödülü ile onurlandırılması haftaya güzel bir başlangıçtı.

Gezici diyabet

Akçakoca, Alaplı, Ereğli, Bolu ve Karabük’te ailelerle çaylı toplantılar yapıldı. Bu toplantılar ailelerin hazırladığı ev yapımı ikramlar ve sohbetlerin yanı sıra sanatçılardan canlı müzik dinletisi, diyabette gelişmelerle ilgili konferanslar, animasyon, spor ve robotik kodlama sunumu, hediye kitap dağıtımı, diyabet günü pastası ile renklendi. Bir grup genç ve aile Kadıköy Belediyesi’nin sağladığı otobüsle Şile’de düzenlenen programa gönderildi. Buluşmalar sırasında ayrı birer mekan ve süre ayrılarak kontrole gelemeyen diyabetlilerin diyabet ekibiyle bire bir görüşmeleri sağlandı.

Okulda diyabet

Akçakoca’da iki, Alaplı ve Ereğli ve Gölyaka’da  birer okulda Okulda Diyabet programının tanıtımı yapıldı, ayrıca bu okullardaki diyabetli çocuklar ve öğretmenleri ile bire bir görüşme sağlandı.

Hastane etkinlikleri

14 Kasım ve 21 Kasım günleri hastanede rutin Perşembe diyabet sohbetleri yerine “ilk tanı” konulu resim sergisi, illüzyon gösterisi, ikramlar, şarkı ve şiirler, yüz boyama ve oyunlarla diyabet haftası kutlandı. Ayrıca diyabetli gençlerimizin hazırladığı çevre konulu video gösterisi ve spor konulu görsel eğitim yapıldı.

Pompa çalıştayı

19 Kasım günü insülin pompası kullanan hastalarımızın davetli, diyabet ekibimiz ve Medtronic profesyonellerinin konuşmacı olduğu 4.Düzce İnsülin Pompası Çalıştayı 150 ye yakın katılımcıyı ağırladı.

Diyabet mitingi

16 Kasım Cumartesi günü Düzce Anıt Park meydanında diyabetliler ve bisiklet kulüpleri toplanarak bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında diyabetle ilgili pankartlar taşınarak verilen mesajların yanı sıra  geçen yılki yürüyüşümüzde olduğu gibi sokaklardan çöp toplanarak temiz çevre vurgusu yapıldı.

Tiyatro gösterisi

Tıp Fakültesi tiyatro topluluğu üyeleri 21 Kasım günü perdelerini beşinci kez diyabetli çocuklar için açtı ve sağlıklı besin seçimini anlatan müzikli gösteriyle hınca hınç dolu salonu coşturdu.

Kariyer günleri

17 Kasım günü tüm Türkiye’den seçkin hocaların katıldığı Düzce Üniversitesi Genmet öğrenci topluluğunun davetlisi olarak konuşan Dr İlknur Arslanoğlu’nun “Diyabetle biçimlenen bir kariyer” başlıklı sunumuna değişik illerde üniversitede okuyan diyabetlilerimiz de konuk oldu.

           
   
05-12-2019