ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Okulda Diyabet Programı Değerlendirme Toplantısı Raporu


Okulda Diyabet Programı Değerlendirme ve 2019-2020 Çalışma Planı Toplantısı 30 Mart 2019’da İstanbul’da yapıldı

2010 yılında başlatılan Okulda Diyabet Programı ile ilgili değerlendirme toplantısı 30 Mart 2019 tarihinde İstanbul’da Koç Üniversitesi Hastanesi’nde yapıldı. Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İstanbul Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği başkanı, dernek diyabet grubu başkanı, okulda diyabet programı alt çalışma grubu üyeleri, sponsor firma temsilcileri,  Koç Çocuk Diyabet Ekibi ve Halk Sağlığı bölümden Prof.Dr. Sibel Sakarya'nın da olduğu 23 kişi katıldı.

Toplantı’nın başındaki tanışma bölümünden sonra Prof. Dr. Şükrü Hatun Okulda Diyabet Programı çerçevesinde yapılanları özetledi  ve  2019-2020 için aktivite önerilerini sundu(sunum ekte). Daha sonra genel değerlendirme ve öneriler yapıldı ve  gündem maddeleri tartışıldı.

Oldukça verimli geçen toplantıda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sağlığı yetkililerinden Mehmet Fatih Kurtulmuş, Okulda Diyabet Programı'nı suya atılmış bir taş benzetti ve etkisinin dalga dalga yayılacağını söyledi.

Toplantı raporunu aşağıda sunuyoruz.

EK: Okulda Diyabet Programı Toplantı Raporu

04-04-2019