ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

İstanbul Tıp Fakültesi 14 Kasım Etkinliği -2


14 KASIM DÜNYA DİYABET HAFTASI ETKİNLİLERİ 2

“Diyabet Spor Festivali”

İstanbul Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı ve Çocuk Adölesan Diyabetikler Derneği ekibi olarak diyabetli çocuklarımızla, gençlerimizle ve ailelerimizle birlikte 14 Kasım etkinliklerimizin ikincisi niteliğinde olan “Harekete Geç, Diyabetini Kontrol Et” sloganıyla “Diyabet Spor Festivali” düzenledik.

 Sosyal dayanışma ve sporun diyabette olumlu etkisini belirtmek için kendisi de Tip 1 diyabetli olan Abdullah Bahçekapılı tarafından organize edilen, “Türkiye’nin efsane futbol yıldızları^^ile mücadele seviyesi yüksek, eğlenceli maç organizasyonunda Oğuz ÇETİN, Ali GÜLTİKEN, Semih YUVAKURAN, Hasan ŞAŞ, Nihat KAHVECİ, Hami MANDIRALI, Saffet AKYÜZ, Altan AKSOY gibi futbolcularımızın katılımlarıyla çocuklarımızın hepsi heyecanlı futbol turnuvasına katılım sağladılar.

Çekişmeli geçen maçlar öncesinde hep birlikte şeker ölçümü yapıldı. İTF Çocuk Endokrin Bilim Dalı Başkanı Feyza DARENDELİLER ve Çocuk ve Adölesan Diyabetliler Derneği başkanı Hülya GÜNÖZ’ün sporun diyabete olumlu etkilerini anlatan konuşmalarından sonra Alina OVALI hocamız ile eğlenceli bir ZUMBA dansı yapıldı.

Merve KIRKLAROĞLU’nun güzel dans gösterisi ve Zeynep AYKAN’ın nefes kesen Jimnastik gösterileri de festivalimizin coşkusunu arttırdı. Katılım sağlayan çocuklara etkinliğimizde futbolcular tarafından madalya takılma töreni yapıldı.

18-12-2017