ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dünya Diyabet Günü Etkinliği


14 Kasım'da Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Kliniği tarafından yapılan Dünya Diyabet Günü etkinliği sonrası Prof. Dr. Nesibe Andıran tarafından yapılan açıklama yapıldı:

"Etkinliğe kliniğimizde takip edilen çok sayıda diyabetli hastalarımız, aileleri, arzu eden hastanemiz çalışanlarımız ve ayrıca sayın Keçiören Belediye Başkanımızın değerli eşi ve diğer misafirler katıldı. Hastalarımız ve ailelerine verilen öğle yemeği ikramının ardından palyaço ve oyun grubu ile çocuklarımız eğlenmeye başladı.  Bu arada Diyabet Hemşiresi Melike Köksal tarafından serviste izlenen ve etkinliğe gelen hastaların kan şekerleri ölçüldü ve insülinleri yapıldı.  Ardından Çocuk Endokrinoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Sayın Prof. Dr. Nesibe Andıran tarafından misafirlerimize kısa bir hoş geldiniz konuşması ve açılış sunumu yapıldı.  Sunumda diyabet tedavisi tarihçesi ve “14 Kasım”ın neden Dünya Diyabet günü olarak seçildiği izah edildi, diyabet tedavisindeki son yenilikler anlatıldı.  Diyabetin bir yaşam biçimi olduğu, başarıya bir engel teşkil etmediği dünyadan, ülkemizden ve kendi kliniğimizden (tıp fakültesi sınavını kazanan iki kardeş)  örnekler ile vurgulandı. Uzm. Dr. Ayşe Derya Buluş tarafından sunulan program akışında bir hastamızın babası tarafından hastalar adına çok etkileyici ve duygusal bir konuşma yapıldı, ardından çocuklarımız şiirler okudu, bir müzik grubu tarafından da hep beraber şarkılar söyletildi, dans edildi. Çocuklara hediyeler dağıtıldı, yüz boyaması yapıldı. Çocukların ve ailelerin mutluluğu, coşkusu, heyacanı ve sevgisi görülmeye değerdi.  Bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere iyi dileklerle etkinlik tamamlandı.

*Katılan tüm hastalarımız, aileleri ve misafirlerimize, organizasyonda emeği geçen herkese, öncesinde ve etkinlik sırasında ailelerimizin biz “çocuk diyabet ekibine” gösterdiği tam destek ve samimi sevgileri nedeni ile teşekkürlerimizi sunarız."

Prof. Dr. Nesibe Andıran, Uzm. Dr. A. Derya Buluş, Hemş. Melike Köksal

{gallery}keah:::0:0{/gallery}

17-11-2015