ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Düzce 6. Diyabetli Çocuklar Yaz Okulu-Kampı ve Diyabet ve Spor Çalıştayı başarıyla gerçekleşti.


6-10 Temmuz 2015 tarihleri arasında Pelemir Otel’de Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği tarafından Düzce 6. Diyabetli Çocuklar Yaz Okulu – Kampı gerçekleştirildi. Kampa 9 ilden 85 çocuk ve genç, 15 kadar görevli katıldı. Etkinlik bünyesinde 8 Temmuz 2015 Çarşamba günü Diyabet ve Spor Çalıştay’ı yapıldı. Çalıştay'ın konuşmacıları Marmara Üniversitesi BESYO’dan Prof. Dr. Birol Çotuk,Düzce Üniversitesi BESYO’dan Yard. Doç. Dr. Ayla Taşkıran, İstanbul’dan diyetisyen Kevser Başkara ve kendileri de tip 1 diyabetli olan Süper Lig basketbolcularından Alper Saruhan, maratoncu Gürkan Açıkgöz ve spor hocası Abdullah Bahçekapılı idi.

Çalıştay’da spor ve diyabet hakkında yeni bilgiler paylaşıldı, geçmiş deneyimler gözden geçirildi, spor ile uğraşan diyabetli gençler kendilerini tanıttı, gerek vatandaş gerekse konunun uzmanları için faydalı ipuçları sunuldu. Prof. Dr. Birol Çotuk tarafından uzun ve yavaş antrenmanlar yerine kısa hatta çok kısa ve yoğun antrenmanların son 10 yılda öne çıktığı belirtildi. Diğer konuşmacılar tarafından da diyabetli sporcuların sağlık raporu alırken karşılaştıkları bilgisizlik kaynaklı engeller dile getirildi. Çalıştay 140 kadar katılımcı ile gerçekleşti.

Hem çalıştay hem kamp süresince ağır görme ve hareket engelliyken yüzmede Türkiye üçüncüsü olan bir yıldır da Tip 1 diyabetliler ailesine katılan Manisalı genç Deniz Ünsal neşesi ve pozitif enerjisiyle takdir topladı.

Yine okul bünyesinde 9 Temmuz perşembe günü minik diyabetliler aileleriyle misafir edildi, minikler havuzun keyfini çıkarırken aileler uygulamalı karbonhidrat sayımı kursuna katıldı.

Bir bütün olarak yaz okulu – kamp ve çalıştay diyabetli genç ve çocuklar için, aileleri için yine öğretici oldu. Diyabetli genç ve çocuklar bir yandan eğlenip dayanışmalarını pekiştirirken diğer yandan diyabet tedavisi için güç, moral ve motivasyon biriktirdiler.

{gallery}duzce:::0:0{/gallery}

23-07-2015