ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

7. Olgu Sunumları Toplantısı Başarıyla Gerçekleşti.


Merck Serono sponsorluğunda yapılan 7. Olgu Sunumları toplantısı 8 Mayıs 2015 tarihinde, toplantı başkanı Prof. Dr. Betül Ersoy, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği başkanı Prof. Dr. Feyza Darendeliler ve Merck Serono Endokrinoloji Terapötik Alan Direktörü Dr. Süleyman Değirmenci tarafından yapılan açılış konuşmaların ardından başladı. Sempozyum boyunca Büyüme, Tiroid ve paratiroid hastalıkları, Adrenal bez hastalıkları, Cinsiyet gelişim bozuklukları, Kemik metabolizması hastalıkları, Diyabet ve obezite ile Tanı ve tedavi zorlukları olan hastalıklar oturumlarında 28 Çocuk Endokrinolojisi merkezinden toplam 35 adet sözel sunum yapıldı. Ek olarak aynı konu başlıklarında 50 poster sunumu katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.

Sempozyum sırasında Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği Yönetim Kurulu tarafından, TUKMOS (Tıpta Uzmanlık Kurulu Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Sistemi) kurulunda çalışan derneğimiz üyeleri, Bahar Okulu organizasyon kurulu ve Yan Dal Eğitimi almakta olan ve Yan Dal Uzmanı olarak görevlerini gerçekleştiren derneğimiz üyeleri ile üç toplantı gerçekleştirildi.

Son oturumun ardından katılımcılar, 8. Olgu Sunumları toplantısı için Prof. Dr. Bilgin Yüksel başkanlığında 2016 yılında Adana'da bir araya gelmek üzere ayrıldı.

Sunumların internet sitemize yüklenmesi için çalışmalar başlamıştır.

Toplantı başkanı ve bilimsel kurul üyesi Prof. Dr. Betül Ersoy, toplantı sekreteri Yard. Doç. Dr. Bayram Özhan, bilimsel kurul üyeleri Prof. Dr. Feyza Darendeliler, Prof. Dr. Ece Böber, Prof. Dr. Zehra Aycan, Doç. Dr. Samim Özen, olgu sunumu yapan ve tartışan değerli üyelerimiz ve Merck Serono’ya yönetim kurulu olarak teşekkür ediyoruz.

 {gallery}7.olgu:::0:0{/gallery}

12-05-2015