ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Diyarbakır Diyabetli Çocuklar Kampı Yapıldı


Diyarbakır Diyabetli Çocuklar Kampı Yapıldı.

 

 

Diyarbakır Diyabetli Çocuklar Kampı Yapıldı...

Bu yıl Dr. İlhan Diken adına düzenlenen 4. Diyarbakır Diyabetli Çocuklar Kampı 15-20 Ağustos 2014 tarihinde yapıldı. Zamansız kaybettiğimiz Dr. İlhan Diken Diyarbakır Büyükşehir belediyesi sağlık işlerinden sorumluydu ve bu kampın gerçekleşmesinde büyük emekleri vardı. Kendisini saygıyla anıyoruz ve unutmayacağız.

Kamp Çocuk Endokrin ve DiyabetDerneği, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma hastanesi çocuk endokrin bölümü, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi çocuk endokrin bölümü ve Diyarbakır Büyükşehir belediyesi çocuk şubesinin katkıları ile Hazar gölünde bulunan Diyarbakır Büyükşehir belediyesi çocuk yaz kampında gerçekleşti. Bu yılki kampa Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesi çocuk endokrin bölümü, Dicle Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi çocuk endokrin bölümlerinden çocuk endokrin uzmanı, yandal asistanı vediyabet eğitim hemşirelerive psikologlar katıldı. Daha önceki kamplarda da desteklerini esirgemeyen Hacettepe Üniversitesinden diyetisyen, diyetisyenlik öğrencileri, Afyon Kocatepe Üniversitesinden diyabet eğitim hemşiresiyanımızda oldular.

Kampa Diyarbakır ve ilçeleri, Batman, Mardin, Siirt, Elazığ, Şırnak ve Adana’dan 75 diyabetli çocuk ile Sakarya, Adana, Ağrı, Adıyaman ve Diyarbakır’dan tıp, psikoloji, hemşirelik ve diyetisyenlik öğrencisi toplam 15 abi-abla görev aldı. Bunların 9’u diyabetlilerden oluşuyordu.

Kampta diyabetle yaşamı kolaylaştırmak için diyabet eğitimi, diyet eğitimi ve diyabette sosyal yaşam atölyesi yanı sıra yüzme, basketbol, futbol, bisiklet sporları yapıldı. Kampın son günü kendisi de diyabetli olan maraton koşucusu Gürkan Açıkgöz kampta bir gün geçirdi ve diyabet ile spor birlikteliğiüzerine bir sunum yaptı.

 

20-02-2015