ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Diyabetli Çocuk Ödülleri


14 KASIM Dünya Diyabet Günü nedeniyle, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Ana Bilim Dalı, Tepecik Eğitim ve araştırma Hastanesi Çocuk Klinikleri ve Büyüyen Çocuk Derneği katkılarıyla ‘Diyabetli Çocuklar Ödül Töreni’ düzenlenecek.

 

 

Yarışmayla ilgili bilgi veren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalığı Anabilim Dalı Başkanı, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Bumin Dündar, kliniklerinde 500’e yakın diyabetli çocuk takip ettiklerini ve bu sayının artış gösterdiğini söyledi. Prof. Dr. Bumin Dündar, diyabetin çocuklarda sık görülen bir hastalık olduğunu, kan şekerleri yüksek seyreden kötü kontrollü diyabetlilerin; kalp, böbrek, göz ve sinir hastalıklarına erken dönemde yakalanabileceği, büyümelerinde yavaşlama olabileceği uyarısında bulundu.

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK
Diyetlerine uyan, düzenli egzersiz yapan ve insülin kullanan çocukların, diyabetin yol açabileceği kötü etkilerden korunacaklarını, bu nedenle çocukluk çağında bu hastalığın en iyi şekilde kontrol altında tutulması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Bumin Dündar, bu yarışmayı çocuklarda ve ebeveynlerinde farkındalık yaratmak için düzenlediklerini kaydetti. Diyabetli çocuklara ve ailelere büyük görevler düştüğünü aktaran İKÇÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dündar, “Diyabetli çocuk ödüllerine sahip olmak için son 6 aylık dönemde kan şekerlerinin düzenli ölçülmesi ve kontrol altında tutulması, düzenli doktor kontrollerine gelinmesi ve en az 3 aylık kan şekeri düzeylerini gösteren HbA1C değerlerinden son ikisinin düşük düzeylerde olması gerekiyor. En iyi diyabet kontrolü sağlayan 3 çocuğa Ipad2 ödül olarak verilecek. Ödülleri kazananlar 25 Kasım 2013 Pazartesi günü saat 14.30’da Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılacak ödül töreninde açıklanacak. Yetenek Sizsiniz Finalisti Grup DİR gösterisi, Diyabetli Çocuklar Gitar Resitali ve illüzyon gösterilerinden oluşan bir kutlama ve eğlence programı da planlıyoruz. Program ücretsiz olup herkes davetlidir. Ayrıca www.cocukendokrin.net ve www.buyuyencocuk.org internet adreslerinden yarışmaya ait ayrıntılat takip edilebilir” diye konuştu.

20-02-2015