ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Gaziantep ’ te Dünya Diyabet Dünü Kutlandı


GAZİANTEP’DE DÜNYA DİYABET GÜNÜ BİR DİZİ ETKİNLİKLE KUTLANDI

 

 

 

1. DİYABETİ DURDURALIMYÜRÜYÜŞÜ

14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Diyabetle Yaşam Derneği, Türk Diyabet Vakfı’nın katılımıyla 11 Kasım Pazar günü saat 09.30 da Kavaklık Parkı’nda Diyabeti Durduralım Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş etkinliği,Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin Uz ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şube Müdürü Dr. Eda Oğan, Gaziantep Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ersin Akarsu ve Doç. Dr. Mehmet Keskin ile dernek üyeleri, hastalar, hasta yakınları ve vatandaşın katılımıyla, coşkulu bir şekildegerçekleştirildi. Diyabete dikkat çekmek amacıylagerçekleştirilen yürüyüşün ardından katılımcılar bir kafede dinlenerek hastalık hakkında sohbet etme imkânı buldular.

 

 

 

 

 

2. ÖĞRETMENLERE YÖNELİK DİYABET VE OBEZİTE SEMİNERİ

14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde, Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde ilköğretim sınıf öğretmenlerine yönelik Çocuklarda Diyabet ve Obezite eğitim semineri düzenlenmiştir. Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin Uz’unda katılmış olduğu seminerde; Gaziantep Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nden Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Keskin “Okulda Diyabet Programı” çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce görevlendirilen 800 sınıf öğretmenine sunumu gerçekleştirmiştir.

 

 

3. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ’NDE DİYABETLİ ÇOCUK VE AİLERE EGİTİM SEMİNERİ VE ÇOCUKLARA EĞLENCE PROGRAMI

14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Oditoryum Salonu’nda Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Dr. Mehmet Keskin, Erişkin Endokrinoloji Uzmanı Dr. Mesut Özkaya, Uzman Dr. Murat Karaoğlan, Diyabet Hemşiresi Fatma Temiz ve Diyetisyen Dilek Sezen Öztürkmen’in konuşmacı olarak katıldığı panel düzenlenmiştir. Sonrasında ise çocuklarla, neşeli anların yaşandığı eğlence programında beraber olunmuştur.

 

20-02-2015