ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Düzcede Yaz Okulu


Düzce’de Diyabetli Çocuklar Yaz Okulu Yapıldı.

 


Diyabetli Çocuklar, 04-08 Temmuz tarihleri arasında Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneğinin katkıları ile Çilimli’deki Yaz Okulunda hem eğitimgördüler, hem de eğlendiler.

04-08 Temmuz tarihleri arasında 50 kadar diyabetli çocuk ve 60 kadar çocuk anne-babası-yakını, Düzce içinden ve dışından 30 kadar eğitimcinin katılımlarıyla hayata geçirildi.

“ALANLARINDA SÖZ SAHİBİ 30 EĞİTİMCİDEN DESTEK ALDIK”

Geçen yıla nazaran bu yıl Eğitimci kadrosunun da zengin olduğunu belirten Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu “Kendi alanlarında söz sahibi olmuş 30 kişilik bir eğitimci kadrosu bizlere kendi alanlarında destek verdiler. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Endokrinoloji uzmanı Doç.DrOğuzhan Deyneliİstanbul’dan gelerek bir konferans verdi. Cumhuriyet Gazetesi çizeri Semih Poroy bir başka dış katılımcıydı. Düzenlenen piknik programı içinde çocuklarla birlikte bir çizim uygulaması gerçekleştirdi. Stajyerler az tatillerinin bir haftasını gönüllü olarak bizimle paylaştılar. Dernek yöneticilerinden Başkan Yrd. Hakkı Aslantaş, Hatice Sönmez, Gülşen Aytar ve Tülay Aslantaş bu yıl da okulun tüm organizasyonunu yürüttüler.Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayıyla Milli Eğitim Müdürlüğü Şefi ve Böbrek Hastaları Derneği Başkanı Arzu Dolapçıoğlu,Düzce Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Dilek Kar, Düzce Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Lamia Aksu ve Yeni Vakıf İlköğretim Okulu Müdürü Gülsüm Aydınaileiçi iletişim, hasta dernekleri, adolesan ve okul öncesi çocuğun sorunları ve böbrek sağlığıkonularında konferanslar verdiler. Ayrıca Ayşe Sönmez beslenme, Sevgi Yavuz pilates, Sevgi Tamçakır diyabetle baş etme, Serhat Bırak glukometre kullanımı, Sezen Olucay insülin pompası, Mehmet Erdoğan insülin hesaplama veDoğanay Atar beden eğitimi derslerini üstlendiler” dedi.

TÜM KATILIMCILARA VE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği Başkanı Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, okulun kapanışında yaptığı konuşmada, katılımcılara, özveriyle katkı sunan tüm okul personeline ve eğitimcilere, bu yıl ve geçen yıl önemli katkı sunan Çilimli Belediyesi’ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti.Program çocukların sahne gösterileri ve katılım belgesi teslim töreniyle son buldu.

Katılım belgelerini alan velilerden Saadet Akdemir şunları söyledi: “Okuldan çok yararlandık. Çok değişik bir şey oldu. Gelecek yıllarda anne babalar olarak okulun organizasyonunda daha çok sorumluluk üstlenmemiz gerekir.”

19-02-2015