ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Düzce’de Diyabetlilere Yaz Okulu


Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğiyle diyabetli çocuklar için 5-9 Temmuz 2010 tarihlerinde yaz okulu düzenlendi.

 

 

Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği 2009 Ekim de kurulup ilk kez adını 14 Kasım Dünya Diyabet Günü yemeği ile duyuran ve halen Düzce ile çevre illerde yaşayan diyabetli çocukların sağlık, sosyal, ekonomik, eğitim gibi sorunlarında destek olmayı amaçlayan bir kuruluştur.

Düzce’nin şirin ve yeşil ilçesi Çilimli’de beş gün boyunca diyabetli çocuklar ve aileleri teorik ve pratik eğitim, animasyon, spor, sanat, oyun, söyleşi programları eşliğinde eğitim ve moral olanağı buldular. Okulun amaçları arasında en öncelikli olanları diyabetli çocuk ve ailelerinin hastalıkları ve tedavisi konusunda bilgi eksikliklerini gidermek, yaşama sevinci ve dayanışma duygusu aşılamak, bedensel ve ekonomik zorluklar karşısında yılmadan ayakta kalabilmeyi öğretmekti. Okulda şeker ölçümü, insülin uygulamaları, karbonhidrat sayımı gibi derslerin yanısıra annelere “yoksulluğa rağmen kaliteli beslenme nasıl mümkün olabilir” konusunda eğitim verildi.

Okulun maddi katkısı Lilly firması tarafından sağlandı.

Not : 1)Tip 1 diyabet doğumdan itibaren görülebilen, yaşamın ancak günde dört kez insülin iğnesi, yine dört kez kan şekeri ölçümü ve düzenli beslenme ile sürdürülebildiği kalıcı bir hastalıktır. Türkiye’de 15-20 000 tip 1 diyabetli çocuk olduğu varsayılmaktadır.

2)daha fazla resim için facebook gruplardan “düzce diyabetik çocuklar derneği” ni ziyaret edin

Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu

Pediatrik endokrinolog

Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler derneği başkanı

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi

 

 

19-02-2015